Fyssarilla osa 2

Tänään oli Allilla taas ohjelmassa fysioterapiaa. Ensimäisenä liikkeen katsomisen jälkeen fyssari totesi että onko se huonompi kuin viimeksi. Kyllä kyllä se on. Ja paljon. kerroin reilun viikon takaisesta takapakista ja millaista Allin kävely on sen jälkeen on ollut. Eli selvä ontuminen on liikkeessä nähtävissä, vaikka koira pääsääntöisesti käveleekin jo neljällä jalalla. kipulääkityksestä huolimatta se ontuu silmin nähtävästi. Innostuessaan se alkaa helposti pompottamaan kolmella jalalla, tähän olen opettanut Allille käskyä jalka. Ajatuksena saada se. Muistamaan kipeän jalan maahan vienti.

Alli käytiin vain lihaksistolta läpi, ihan jumissa taas koko koira. No ei tietenkään ihme. Saatiin myös uudet kevennetyt kotijumppaohjeet joita tehdään kivun sallimissa rajoissa koiraa kuunnellen. Vesimattojuoksut siirrettiin tuleville kerroille. Seistessä leikatun jalan varaus on käytännöllisesti katsoen nolla.

Itse olen hyvin masentunut tästä Allin kuntoutumisesta tai paremminkin kuntoutumattomuudesta. Turhauttavaa kun mitään ei tapahdu ja koira ei lähde toipumaan, on vain kipeä. Olen miettinyt hyvin paljon oliko tämä sittenkään oikea ratkaisu vai olisiko ollut oikein koiraa kohtaan tehdä toinen ratkaisu. Tiesin että helppo tie tämä ei ole ja aikaa menee että koira saadaan kuntoon, mutta nyt tuntuu että tapahtuuko niin koskaan ja oma usko on koetuksella.

Vastaa