Terveenpaperit?

On niin kiirettä pitänyt että en ole ehtinyt edes kirjuutella Allin voinnista. Mutta siis viime keskiviikkona eli 26.3 meillä oli Apexissa leikkauksen jälkikontrolli. Allin jalasta otettiin rtg kuva jossa todettiin että kaikki on niin kuin pitääkin. Paiskattiin leikanneen lääkärin kanssa kättä ja toivotettiin hyvää jatkoa. Eli periaatteessa Alli sai luvan liikkua myös ilman remmiä ja ohjeeksi saatiin että noin kuukauden kuluessa saadaan siirtyä normiliikuntaan.

Toki Allin jalka on vielä lihaksistoltaan niin heikko että en sitä vielä uskalla esim.  Vapaaksi päästää mutta huojentavaa kun ei jokaista askelta tarvi enää varoa ja kytätä. Parissa viime viikossa Allin liikkumisessa on kuitenkin tapahtunut huimasti (kerrankin) positiivista edistystä ja se käyttää jalkaa jo aika hyvin. Toki liikunta ei vielä ole täysin puhdasta ja varsinkin aamuisin levon jälkeen Alli on jäykempi ja saattaa jalkaa hetken pomputtaa. Tämä kuulemma on ihan normaalia. Nyt pikku hiljaa lisätään liikunnan määrää ja lopetellaan kipulääkitystä, jota sitäkin ollaan saatu pudotettua puoleen. Jatkossa ohjeeksi saatiin pitää lepoa ja antaa kipulääkettä jos vielä tulee ontumajaksoja. Tarvittaessa yhteys leikanneeseen lääkäriin. Fysioterapia myös jatkuu ja nyt ollaankin saatu lisättyä  Allin  harjoituksia mikä on hieno juttu.

Toivotaan että Alli toipuisi hyvin, ainakin kortit siihen nyt pitäisi olla kasassa mutta eihän sitä koskaan tiedä ja voi varmasti ennustaa. Toki riskinä on se että toinen polvi pettää tai leikattuun jalkaan tulee nivelrikkoa tai kierukkavamma tms. Mutta elämä on ja se on vain hyväksyttävä. Itse olen edelleen vain hyvin onnellinen ja tyytyväinen siitä että Allin vaiva viimein löytyi ja saatiin syy mitä hoitaa. Pahinta oli kun et tiennyt mikä koiraa vaivaa vaikka selvästi vaivaa oli. Sitä en toivo kenellekään! Toki jos uudelleen tähän rumbaan pitäisi lähteä, miettisin ehkä kahdesti ja uudelleen…. Mitään helppoa tai herkkua tämä toipuminen ei ole ollut, mutta vaikeuksien kautta voittoon, vai mitä? Voimia ja hermoja ja aikaa (ja rahaa) tämä on vaatinut ja vaatii vieläkin ennen kuin lopullisesti voidaan poistaa toi kysymysmerkki tuolta terveenpapereiden perästä. Parasta kuitenkin on nyt ollut nähdä että Alli on virkistynyt ja esim. se itse pyrkii pihalle, kun muut menevät. Huomenna mennään pitkästä aikaa fyssarille, kiva kuulla mitä mieltä hän on nyt Allin tilanteesta ja joko päästäisiin vesijuoksumatolle. Nähtäväksi jää!

Vastaa