Kotona asuvat

KOTONA ASUVAT

BALT VET V -12, LTVV-13, KANS & BALT & FIN & RUS & EST & LV & LTU MVA, BALT & EE & LV & LT VMVA, VUODEN 2010 PARAS JALOSTUSNARTTU

PAUPER’S PIAF ”Taika”

Punabrindle narttu
17. 8. 2002 – 3. 10. 2017
Polvet tarkastettu 02/04, kunnossa.
Silmät tarkastettu 02/04, 12/07, 9/10, 3/13 ja 1/16, kunnossa.
Kasv. Paula Arpikari, kennel Pauper’s
Om. Sanna Huhtanen

Taika oli ensimmäinen Cairnini ja Persoona joka valloitti minut kertalaakista. Taikan myötä minua puraisi rotukärpäsen lisäksi myös näyttelykärpänen – pahemman kerran, vaikka näyttelykoiraahan Taikasta ei pitänyt tulla 😉 Luonteeltaan ja persoonaltaan Taika oli hyvin valloittava, aito Cairni joka tuskin jätti ketään kylmäksi. Kiitos Paula tästä mahtavasta koirasta! Taikalla oli neljä pentuetta, joista kaksi viimeisintä olivat Taikatuiskun ”Taivas” ja ”Aurinkoinen” pentue. Ja koska kaikki alkoi Taikasta, sitä voineen pitää Taikatuiskujen kantaemona.

Taika siirtyi sateenkaarisillan toiselle puolelle kunnioitettavassa 15v ja 2kk iässä 3.10.2017. Ei ole eikä tule toista yhtä suurta. Hyvää matkaa rakas Mummo koira, nuku rauhassa ❤️(Taikan kuva: Salla)

RKFV-09, LVV-07, ESTJV-07, TLNVV-15, C.I.B, BALT & FI & EE & LV & LT & RU MVA, BALT & EST & LV & LTU JMVA, BALT & LT & LV & EE VMVA

PAUPER’S XTRA TEQUIZA ”Alli”

Brindle narttu
Synt. 24. 2. 2006 – 28. 8. 2018
Polvet tarkastettu 12/07, kunnossa.
Silmät tarkastettu 12/07, 9/10, 3/13 ja 1/16, kunnossa.
Kasv. Paula Arpikari, kennel Pauper’s
Om. Sanna & Henri Huhtanen
Agility: Mini mölli

Alli on Taikan tytär sen toisesta pentueesta ja meidän ensimmäinen kotona kasvanut pentu. Tästä syystä Alli varmasti tulee äitinsä tavoin aina olemaan hyvin erityisessä asemassa. Alli on ihana sekoitus äitinsä hurmaavuutta ja isänsä positiivista hulluutta, lempinimi ”Hullu-Alli” kuvaa Allia paremmin kuin vain hyvin. Se on aina ollut hyvin kekseliäs ja toimelias neitonen, olihan se viidestä pennusta ensimmäinen joka keksi miten pentulaatikosta pääsee vapauteen! Allilla on ollut yksi pentue, joka valitettavasti jäi sen ainoaksi. Alli jouduttiin steriloimaan synnytyskomplikaation vuoksi. Allin vasemman jalan ristisiteet leikattiin helmikuussa -14. Tämä valitettavasti päätti niin Allin näyttely- kuin aksaurankin ja niinpä Alli viettää mummo koiran elämää pitämällä laumamme nuoret kurissa ja nuhteessa.

Alli jouduttiin lopettamaan lähes ”suorilta tassuilta”, ihan kun äitinsäkin, syksyllä -18. Nuku rauhassa rakas Alli, nyt sinuun ei enää satu.


RIGA’S VET W-17, LT VET V-18, RKFV-11, EE JV-10, BALT V -12, C.I.B, BALT & FI & SE & EE & LV & RU & LT MVA, EE JMVA, EE & LV & LT & BALT VET MVA

TAIKATUISKUN AURINKOINEN AILEEN ”Lily”

Punainen narttu
Synt. 13. 07. 2009
Polvet tarkastettu 9/10, kunnossa
Silmät tarkastettu 9/10, 3/13 ja 1/16, kunnossa
Kasv. Sanna Huhtanen
Om. Sanna & Henri Huhtanen
Näyttelyistä: SERT, CACIB x6
Agility: Mini-1

Lily jäi kotiin Taikan viimeisestä pentueesta jo ihan pelkästään mielenkiintoisten linjojensa vuoksi. Se on ihanan rasittava höntäntönttä joka on kaikkialla, joka paikassa ja koko ajan. Mitään talossa ei tapahdu ilman että Lily siitä ilmoittaa, tavalla tai toisella, perheen ”juorukello”. Näyttelyrintamalla Lily on saavuttanut kansainvälisen muotovalion arvon lisäksi Suomen, Ruotsin, Eestin, Latvian ja Venäjän muotovalion arvot, ollen Taikatuiskun ensimmäinen valiokasvatti. Lilyn kanssa harrastettaan näyttelyiden lisäksi agilityä ja Lily kilpailee mini -1 luokassa. Nyttemmin Lily viettää ansaittuja eläkepäiviä laumamme vanhimpana.

image

TLNJV-15, EEJV-15,  BALTV-15, C.I.B & FI & EE & LT & LV & BALT & RU MVA, BALT & EE & LV & LT JMVA

TAIKATUISKUN PRINSESSA BIRGITTA ”Saara”

Brindle narttu

Synt. 30. 12. 2013

Silmät ja polvet tarkastettu 3/15, ok

Kasv & om. Sanna Huhtanen

Näyttelyistä: mm FI SERT x2, CACIB x4, ROP, VSP

Saara on Lilyn ja Kilun tytär joka jäi kotiin vähän niin kuin ”vahingossa”. Saarassa on juuri ”sitä jotain” mitä kunnon terrierissä kuuluu mielestäni ollakin. Se on väsymätön ja sitkeä ja kuitenkin vähän hömelö ja höpsö. Ja mikä parasta täynnä nuoruuden intoa ja iloa oikeaa tempperamenttia unohtamatta. Aika näyttää mitä Saarasta kehittyy, hiljaa hyvä tulee on tämän junnun motto. Vaikka vauhtia onkin kokoajan se 110 lasissa. Tällähetkellä Saara odottelee veteraani ikää, harrastaa näyttelyitä ja agilityä omaksi iloksi ja silloin tällöin kokeilee rallytokoakin.

TLNJV-19, EE MVA, BALT & EE & LV & LT & RU JMVA

GOLDCLINT’S GISELA ROSSO ”Ella”

Synt. 18. 04. 2018

Kasv. Anna-Karin Tranehed

Om. Sanna Huhtanen

Ella on ensimmäinen tuontikoirani ja pitkän odotuksen tulos. Ihastuin aikanaan Ellan äitiin Loreeniin ja jo silloin sanoin Anna-Karinille haluavani tytön tästä nartusta. 4 vuotta odotin kunnes viimein juhannuksena -18 saimme Ellan kotiin. Ella on oman arvonsa tunteva prinsessa joka tietää mitä tahtoo. Se on perheemme prinsessa, joka ei voi tassujaan kastella ulkona jos siellä on märkää. Olenkin sanonut että jos Ella olisi ihminen, sillä olisi pitkä blondi tekotukka ja blingbling tekokynnet 😅 Valitettavasti Ella jouduttiin sterkkaamaan kohtutulehduksen vuoksi syksyllä -20 joten siitä ei tullut kauan odottamaani uutta verta linjoilleni 😔

Big thanks to Anna-Karin for trusting her to me and my family ❤️