Leikkauspotilas

No huhhuh mitkä pari päivää tässä on olleet. Kirjoitan nyt Allin tilanteesta vähän tarkemmin tänne koska tiedän että useat ihmiset ovat tätä Allin sairastelua seuranneet ja varmasti ovat kiinnostuneita miten toipuminen lähtee sujumaan.

Maanantaina jätin omalle luottolääkärilleni Beatricelle soittopyynnön koskien Allin jalkavaivaa, joka on nyt joulusta asti ollut taas huonompi. vaihtoehtoja mietittiin ja lopuksi päädyttiin siihen että käytän Allin vielä toisella ortopedillä. Allihan on katsottu yhden ortopedin toimesta jo viime syyskuussa ilman että syytä löytyi. No ajan saimme siis Animagi Apexiin Esa Eskeliselle heti saman viikon torstaille eli eiliselle.

Eilen aamulla sitten menimme Malmille. Eläinlääkärin ei tarvinut juuri Allia paljon edes tutkia ja kuin katsoa syyskuun kuvat kun diagnoosi, mitä siis on haettu tässä jo yli vuosi, oli selvillä: Allin vasemman polven ristisiteessä oli selvä vamma. Hoitona leikkaus ja vielä samana päivänä. Eli sinne se meidän Sissi jäi leikattavaksi ja minä lähdin yövuoron jäljiltä kotiin. Voin kertoa että kerrankin ei väsyttänyt.

Yhden jälkeen sain soiton että leikkaus on ohi ja Alli on heräämässä. Ristisiteet oli venähtäneet ja osittain täysin revenneet. Allille oli tehty TPLO leikkaus, eli sen sääriluun päätä on sahattu ja kulmaa suhteessa reisiluuhun on muutettu ja polveen on ruuvatt metallia vahvistamaan ristisiteitä. Leikkaus sinänsä oli mennyt hyvin ja polveen ei ollut ehtinyt tulla esim. nivelrikko muutoksia pitkästä oirehdinnasta huolimatta.

Illalla hain koiran kotiin. Se oli jo hyvin hereillä mutta takapää vielä voimaton epiduraalin jäljiltä. Kotona meidän piti tehdä vähän uudelleen järjestelyitä että saatiin Allille oma yksiö toipumista varten. Sen kun pitäisi nyt olla seuraavat kuusi viikkoa riehumatta, liukastelematta ja hyppimättä. No siinäpä sitten onkin…

Ensimmäinen yö meni hyvin ja Alli oli rauhallinen. Aamusta se ei vielä halunnut ulos, mutta parin tunnin päästä tuli isot pisut ulos ja ulkona Alli laski leikatun jalan jo paristi maahankin. Nyt on sitten edessä kuntoutus ja ensimmäinen fysioterapia käyntikin on jo varattuna. Kipulaastari poistetaan parin päivän päästä ja tikit vajaan kahden viikon kuluttua. Kauluria pitäisi siihen asti pitää. Ja tosiaan remmikävelyjä ilman yhtään riehumista seuraavat kuusi viikkoa. Eteenpäin mennään Terrierin sitkeydellä ja sitkeä siis Alli kyllä onkin kun miettiin kuinka kipeä sen on viime vuoden aikana täytynyt olla!

image

Vastaa