Nimen takana

Muutama sananen minusta ja siitä miten tähän on tultu…

Ensimmäisen Cairnini hankin vuoden 2002 syksyllä ja se jos jokin oli rakkautta ensi silmäyksellä. Hetkeäkään en ole rotuvalintaani katunut ja myöhemmin tämä aina iloinen hännänheiluttaja onkin osoittautunut ”minun rodukseni”. Tällä hetkellä kotoa löytyy neljän akan lauma, jotka elävät kanssamme täysvaltaisina ja rakastettuina perheenjäseninä. Tämän lisäksi minulla on sijoituksessa muutama narttu. Harvalla kasvattajalla, tai ainakaan minulla, on mahdollisuus pitää useaa jalostusnarttua yhtäaikaa kotona, ja näin sijoittaminen kuitenkin mahdollistaa kasvatustyön jatkumisen. Kiitos siitä kaikille aktiivisille ja yhteistyökykyisille sijoituskodeille joihin olen vuosien varrella saanuat tutustua!

Koirien lisäksi perheeseemme kuuluu aviomieheni, joka toimittaa ansioituneesti kepon virkaa, sekä elokuussa -10 ja maaliskuussa -12 syntyneet tyttäremme. Asumme omakotitalossa Vantaan Korsossa, jossa myös teen jonkin verran trimmauksia niin koti- kuin näyttelykoirillekin. Mikäli Cairnisi kaipaa siistimistä, ota ihmeessä yhteyttä. Leipätyöni on kuitenkin sairaalamaailmassa kolmivuorotyössä.

Kiinnostukseni koiraharrastukseen ja kasvatustyöhön on kasvanut koko ajan ja tämän seurauksena kävin kasvattajan peruskurssin ja hankin kennelnimen kesällä 2005. Ensimmäinen Taikatuiskun pentue syntyi helmikuussa 2008. Kasvattajan jatkokurssin suoritin keväällä 2012.

Kasvatustyöni on pienimuotoista, korkeintaan 2-3 pentuetta vuodessa. Pennut varttuvat kotona kanssamme, tottuen normaaleihin elämisen ääniin, lapsiin ja muihin perheemme koiriin. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rotutyypiltään oikeita Cairnterrierejä sekä koti-, harrastus- että näyttelykoiriksi. Käyttämäni yhdistelmät ovat tarkoin suunniteltuja ja harkittuja. Jalostukseen käyttämäni koirat täyttävät Cairnterrierikerho ry:n jalostuksen tavoiteohjelman mukaiset kriteerit. Toivon löytäväni pennulle yhteistyökykyisen, aktiivisen, mutta ennen kaikkea pysyvän ja rakastavan kodin.

Omien koirieni kanssa harrastan aktiivisesti näyttelyitä sekä koti- että ulkomailla ja toivoisin, että näkisin kasvattejanikin jatkossa myös kehissä. Harrastuksiimme kuulu myös agility, Lilyn kanssa kilpailemme mini-1 luokassa ja Saara on tällä hetkellä ”lähes” kisavalmis ja sen kanssa tavoitteni on jossain vaiheessa myös päästä kisakentille. Agility on vauhdikas yhdessätekemisen muoto ja painottaa sopivasti näyttelykehän kiertämistä.

Mikäli oma Taikatuiskun pentu kiinnosta, lue lisää suunnitteilla olevista pennuista tai ota suoraan yhteyttä minuun joko sähköpostitse tai puhelimella!

imageVantaalla Kesäkuussa 2016
Sanna Huhtanen

Kasvattaja on:
* Cairnterrieri kerhon,
* Tuusulan Kennelkerhon (TuuKK),
* SuKoKa:n (Suomen koirankasvattajat ry) ja
* Suomen Kennelliiton jäsen.
* Allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.
* Suorittanut hyväksytysti kasvattajan perus- ja jatkokurssit.
* Suomen Kennelliiton pätevöimä kehätoimitsija.